În acest proiect, partenerii se vor confrunta cu problema lipsei de implicare a femeilor (în special din grupuri dezavantajate, care se confruntă cu probleme speciale, cum ar fi handicap fizic sau mental, de lipsa banilor sau asistate social și care sunt considerate din punct de vedere politic a fi fără putere suficientă sau alte mijloace de influență) în cetățenia activă. Astfel, scopul principal al acestui proiect este de a arăta acestor femei abordarea activă a vieții, prin implicarea în antreprenoriatul social.
Prin proiectul nostru, vom contribui la a treia arie de intervenție a Planului de acțiune pentru antreprenoriat 2020, lansată de Comisia Europeană: dinamizarea culturii antreprenoriatului în Europa, care se poate face numai prin intermediul schimburilor culturale și interculturale și prin combinarea eforturilor din diferite țări spre un obiectiv comun.
Necesitatea unei cooperări europene constă mai ales în importanța de a crea o mentalitate trans-culturală, o nouă atitudine antreprenorială, care include implicarea socială, pentru o mai bună calitate a locurilor de muncă și a viații.
În final, dar nu mai puțin important: o abordare comună este necesară nu numai pentru rezultate mai bune, dar va fi și mult mai rentabilă, decât dacă fiecare țară va lucra în acest sens pe baze regionale.
Proiectul este axat pe îmbunătățirea cunoștințelor femeilor cu privire la posibilitatea de a crea și a dezvolta întreprinderi sociale. Ele vor fi motivate, de asemenea, în organizarea întreprinderilor sociale și în implicarea prin intermediul activităților întreprinderilor sociale existente și să fie cetățeni mai activi.
Proiectul abordează problema dezvoltării cetățeniei active prin instrumente sociale antreprenoriale, care vizează grupurile dezavantajate de femei, cum ar fi femeile fără loc de muncă și alte femei care se confruntă cu excluderea socială.
.
.
.
.
.
Deja abonat? Modifică sau anulează abonarea sau Schimbă adresa de e-mail .
Introduceți adresa dvs. de e-mail mai jos pentru a vă abona la newsletter.
|